... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude


... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude

      Deň 19. január sa zapísal do dejín Ozbrojených síl SR, ako deň pamiatky na obete leteckého nešťastia, ktoré sa stalo 19. januára 2006 pri maďarskej obci Hejce. Pri páde vojenského špeciálu AN 24, ktoré sa vracalo z Kosova vyhaslo 42 životov.

    Pri tejto smutnej príležitosti sa dňa 18. januára 2018 v popoludňajších hodinách konala pietna spomienka v priestoroch Samohybného delostreleckého oddielu generálmajora Alexandra Kordu v Michalovciach za bývalého príslušníka oddielu vojaka Tomáša Kardoša. Jeho pamiatke bol v roku 2016 pri príležitosti 10. výročia postavený pomník zo stromu, ktorý pochádza z priamo miesta nešťastia.

     Príslušníci si tento deň uctili slávnostným nástupom, na ktorom veliteľ oddielu podplukovník Roman Bobaľ privítal v prvom rade rodičov, ktorí prichádzajú pravidelné pri každom výročí viac krát ročne, aby si uctili pamiatku svojho syna. Pietnej spomienky sa zúčastnili aj zástupca primátora mesta Michalovce MUDr. Benjamin Bančej, prednostka okresného úradu Michalovce PhDr. Jana Cibereová, riaditeľ okresného riaditeľstva PZ plukovník Mgr. Milan Vojník, riaditeľ okresného riaditeľstva HaZZ plukovník Mgr. Tejgi Martin, predseda klubu únia vojnových veteránov Jaroslav Šajna, predseda klubu Zväzu vojakov podplukovník vo výslužbe MUDr. Ján Dobrovolský a podplukovník vo výslužbe Jozef Figura. Po príhovore veliteľa oddielu vojenský duchovný nadporučík Simon Czap vykonal spomienkovú bohoslužbu.

      Po ukončení pietnej spomienky sa prítomní presunuli do Siene ctí a slávy, kde je vytvorené miesto pre nášho bývalého príslušníka Tomáša. Aj napriek tomu, že uplynulo 12 rokov jeho pamiatka na oddiely žije a bude žiť.


... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude... zotrie každú slzu z očí a smrť už viac nebude

Autor: npor. Mgr. Simon CZAP , Foto: rtm. Ondrej ČORNÝ - Dátum: 19.01.2018
Čítanosť: 3529
Verzia pre tlač

Skočiť na menu