Delostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitie


Delostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitie   Michalovskí delostrelci v dňoch 7. - 9. októbra v Lešti pred previerkovým tímom NATO preukázali, že vedia spolupracovať a pôsobiť v súčinnosti s inými druhmi jednotiek a tak byť plnohodnotnou súčasťou hodnotenej 22. mechanizovanej práporovej skupiny. Záver medzinárodného previerkového tímu NATO pre delostrelcov znel: „Pripravení na bojové použitie.“

Dôležitou súčasťou deklarovanovej mechanizovanej práporovej skupiny je aj príspevok samohybného delostreleckého oddielu - 1. palebná batéria 155 ShKH pod velením kapitána Jozefa Lapina, dve delostrelecké prieskumné družstvá a jedno družstvo opráv výzbroje.

Splneniu úloh certifikácie predchádzala celoročná intenzívna príprava delostrelcov v praktickej oblasti výcviku ako aj dopĺňanie si teoretických vedomostí. Delostrelci sa museli zosúladiť v intenzívnom výcviku na úrovniach družstvo – čata – batéria a až tak mohlo dôjsť k cvičeniu s celou práporovou mechanizovanou skupinou.

Pripravenosť 22. mechanizovanej práporovej skupiny hodnotil medzinárodný previerkový tím NATO. Mechanizovaná práporová skupina je dôležitým záväzkom Slovenskej republiky voči NATO a je určená na plnenie úloh okamžitého nasadenia podľa potrieb do 30 dní v rokoch 2014 - 2015.


Delostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitieDelostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitieDelostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitieDelostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitieDelostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitieDelostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitieDelostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitieDelostrelci na Lešti obhájili certifikát – pripravení na bojové použitie

Autor: por. Mgr. Martin Zajak , Foto: npor. Ing. Michal Vajda - Dátum: 09.10.2013
Čítanosť: 7184
Verzia pre tlač

Skočiť na menu