Preskocit navigáciu

Výcvik s Policajným zborom v Michalovciach


Výcvik s Policajným zborom v Michalovciach
V súvislosti s vývojom geopolitickej situácie v Európskej únii a na základe nariadenia veliteľa Pozemných síl OS SR sa 12. apríla 2016 v priestoroch samohybného delostreleckého oddielu uskutočnil výcvik s Policajným zborom.
Príslušníkov Policajného zboru osobne privítal na pôde samohybného delostreleckého oddielu veliteľ oddielu podplukovník Pavol Barančík. Cieľom spoločného výcviku bolo pripraviť k dispozícii dostatočný počet preškolených a poučených príslušníkov OS SR, ktorí v prípade potreby a na základe rozhodnutia vlády SR budú pripravení plniť úlohy v súčinnosti s Policajným zborom.
Samotné preškolenie pozostávalo z teoretickej a praktickej časti.  V teoretickej časti policajti z Poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice a z oddelenia vzdelávania Hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec objasnili príslušníkom delostreleckého oddielu zásady ochrany verejného poriadku, ochranu štátnej hranice SR a postup pri kontrole osobných a cestovných dokladov.
V praktickej časti sa príslušníci Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru zamerali na ukážky služobných zákrokov a taktickej prípravy so zameraním na spútavanie osôb, použitie donucovacích prostriedkov a kontrolu vozidiel a batožinového priestoru s možným výskytom nástražných a výbušných systémov.

Výcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v MichalovciachVýcvik s Policajným zborom v Michalovciach

Autor: čat. Ing. Marián Marcin , Foto: čat. Ing. Marián Marcin - Dátum: 12.04.2016
Čítanosť: 4295
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share