Preskocit navigáciu

Súťaž o najlepšieho delostrelca PS OS SR


Súťaž o najlepšieho delostrelca PS OS SR

       V Simulačnom centre Akadémie ozbrojených síl (AOS) v Liptovskom Mikuláši sa konala v dňoch 23. - 27. 4. 2018 súťaž „O najlepšieho delostrelca Pozemných síl OS SR vo výcvikovom roku 2018“. Zúčastnilo sa jej 15 najlepších delostrelcov z 1. mb Topoľčany, 16 delostrelcov z 2. mb Prešov, 2 profesionálni vojaci z 13. delostreleckého pluku Jince (Česká republika). Súťaže sa zúčastnili aj pozorovatelia z Ozbrojených síl Maďarska, vedení mjr. Robertom Selekom a pozorovatelia z Národnej gardy štátu Indiana (USA), vedení kpt. Jacobom Strawmyerom.

      Súťaž, ktorú riadil pplk. Ľubomír Bodnár z rmo Rožňava, sa konala v dvoch častiach. Prvú časť tvoril písomný test, ktorý zahrnul preskúšanie všetkých súťažiacich z teoretických vedomostí, druhú časť predstavovalo plnenie palebných úloh. Do tejto časti postúpilo 16 delostrelcov, ktorí najlepšie uspeli v písomnom teste.

      Cieľom súťaže je prehĺbiť a upevniť vedomosti v oblasti streľby a riadenia paľby vybraných poddôstojníkov a dôstojníkov delostreleckých odborností, preveriť stav ich odborných spôsobilostí a na základe dosiahnutých výsledkov stanoviť poradie najlepších odborníkov delostrelectva.Výsledky súťaže vyhodnotil zástupca veliteľa rmo Rožňava mjr. Ján Hric a víťazovi – najlepšiemu delostrelcovi VR 2018 - nrtm. Tomášovi Demeterovi odovzdal putovný pohár veliteľa PS OS SR.

      Poradie:

           1. miesto: nrtm. Tomáš Demeter (12. mpr Nitra)

           2. miesto: kpt. Ing. František Kohút (rmo Rožňava)

           3. miesto: kpt. Ing. Jaroslav Kriš (shdo Michalovce) 


Súťaž o najlepšieho delostrelca PS OS SRSúťaž o najlepšieho delostrelca PS OS SRSúťaž o najlepšieho delostrelca PS OS SRSúťaž o najlepšieho delostrelca PS OS SR

Autor: shdo , Foto: shdo - Dátum: 27.04.2018
Čítanosť: 2976
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share