Preskocit navigáciu

Príslušníci brigády spoločnej podpory na medzinárodnom cvičení NEW BASTION 23-I


Príslušníci brigády spoločnej podpory na medzinárodnom cvičení NEW BASTION 23-I

V priestoroch kasární Nagy Sándor Józef v Székesféhervári (Maďarsko) sa 17. - 28. apríla 2023 uskutočnilo medzinárodné cvičenie s názvom „NEW BASTION 23-I“.
Tohto cvičenia sa zúčastnili profesionálni vojaci z 8 krajín Severoatlantickej aliancie. Cvičenie preverilo veliteľstvo medzinárodnej divízie v riadení operácie. V rámci Response Cell (Skupina odozvy) plnil úlohy tím brigády spoločnej podpory (ďalej len „BSP“) zostavený zo štyroch príslušníkov z veliteľstva brigády a jedného príslušníka zo 41. Zásobovacej základne Nemšová. Veliteľom jednotky bol major Lukáš Janošovský, ktorý hodnotil cvičenie ako unikátnu príležitosť pre príslušníkov BSP. Vyzdvihol možnosť práce v spoločnom systéme pre sledovanie logistického zabezpečenia, interoperabilitu v medzinárodnom prostredí a preverenie jazykovej pripravenosti príslušníkov BSP.
V rámci záverečného ceremoniálu generálmajor Denis Tretinjak z Chorvátka poďakoval všetkým zúčastneným za kvalitné plnenie stanovených úloh a ocenil najlepších príslušníkov z každého prvku. Za tím BSP bol hodnotený ako najlepší príslušník rotmajster Peter Babej.


NEW BASTIONNEW BASTIONNEW BASTIONNEW BASTIONNEW BASTION 1

Autor: kpt. Matej Pavlačka , Foto: kpt. Tamáš Kecskeny - Dátum: 09.05.2023
Čítanosť: 1815
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share