Preskocit navigáciu

Barlatón - Vojaci pomohli kolegyni.


Barlatón - Vojaci pomohli kolegyni.

     Pestré podujatie plné ľudí s dobrým srdcom s názvom Barlatón je neobyčajný športový výkon, na ktorý sa po prvý krát podujali dvaja Liptáci. Na barlách prešli asi 10 km z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša. Dnes sú obaja hendikepovaní športovci už páni v rokoch, vybavení profesionálnymi strojmi, na ktorých podávajú neskutočné športové výkony. Vďaka ich iniciatíve a projektom Komunitnej nadácie Liptov šíria dobré meno a pomáhajú ľuďom, ktorí potrebujú pomoc. Z nevinnej stávky dvoch „barličkárov“ sa stalo športové podujatie s tradíciou pomáhať rodinám s hendikepovanými deťmi z regiónu Liptov.

     Barlatón, ktorý pomáhali zabezpečiť aj príslušníci Ozbrojených síl SR, z Veliteľstva vojenského zdravotníctva sa uskutočnil dňa 27. mája 2023. Profesionálni vojaci pod vedením rotmajstra Petra Krivoša a jeho manželky Ivky Krivošovej, iniciovali finančnú zbierku pre svoju kolegyňu, mamičku samo živiteľku Jarmilu Stankoviansku a jej štvorročného synčeka Dominika, ktorý od narodenia trpí detskou mozgovou obrnou s viacerými pridruženými diagnózami.

     Pred samotným štartom tejto dobrovoľnej aktivity vykonal symbolickú modlitbu generálny duchovný Ústredia ekumenickej a pastoračnej služby v OS SR a OZ SR, plukovník Viktor Sabo, za hladký priebeh podujatia a zdravie nás všetkých.


Barlatón - Vojaci pomohli kolegyni.Barlatón - Vojaci pomohli kolegyni.

Autor: nrtm. Boris BELÁK - Dátum: 05.06.2023
Čítanosť: 1422
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share