Preskocit navigáciu

Zasadnutie Riadiaceho výboru NATO Centra výnimočnosti VP (NATO MP CoE)


Zasadnutie Riadiaceho výboru NATO Centra výnimočnosti VP (NATO MP CoE)

     V termíne 7. - 8. októbra 2019 sa uskutočnilo v poradí už ôsme zasadnutie Riadiaceho výboru NATO MP CoE. Toto rokovanie bolo po druhý krát v histórii organizované formou výjazdového zasadnutia, teda nie v priestoroch samotného NATO MP CoE v poľskej Bydgosti, ale ako organizátor pre rok 2019 sa ponúkla Vojenská polícia Bulharskej republiky s miestom rokovania v Plovdive. Predmetom každoročného stretnutia je v zmysle Memoranda o porozumení pre NATO MP CoE je agenda zahŕňajúca:
- schválenie plánu čerpania finančných prostriedkov NATO MP CoE za uplynulý rok 2018,
- schválenie plánu činnosti pre nadchádzajúci rok 2020,
- schválenie plánu čerpania finančných prostriedkov v strednodobom horizonte (2021 až 2023) s predpokladaným plánom činnosti NATO MP CoE v danom horizonte.
     Riaditeľom NATO MP CoE plukovníkom M. LABECKIM bol predstavený návrh na zmenu Memoranda o porozumení. Súčasné štádium je v procese schvaľovania jednotlivými sponzorskými krajinami. Zmena by sa mala týkať - zmeny štruktúry NATO MP CoE pri zachovaní súčasného stavu personálneho obsadenia. Úprava by mala čiastočne vyriešiť technické problémy pri využívaní finančných prostriedkov NATO MP CoE. V neposlednom rade bol zástupcom riaditeľa NATO MP CoE podplukovníkom K. BROOMOM (DEU) predstavený a prediskutovaný upravený návrh veliteľstva HQ SACT tzv. dokument, ktorý upravuje vzťahy medzi NATO MP CoE a HQ SACT.
     Delegáciu Vojenskej polície SR na danom rokovaní viedol riaditeľ Vojenskej polície plukovník PhDr. Michal MIGÁT.


Zasadnutie Riadiaceho výboru NATO Centra výnimočnosti VP Zasadnutie Riadiaceho výboru NATO Centra výnimočnosti VP Zasadnutie Riadiaceho výboru NATO Centra výnimočnosti VP

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 10.10.2019
Čítanosť: 11133
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share