Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.


Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.
              Príslušníci samohybného delostreleckého oddielu spolu s ostatnými príslušníkmi OS SR predurčenými pre nasadenie do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku, pod velením majora Michala NÉMETHA zástupcu veliteľa samohybného delostreleckého oddielu a zároveň veliteľa prvej rotácie, plnia v týchto dňoch (5. až 16. októbra) úlohy intenzívneho výcviku vo VVP Kamenica nad Cirochou.
             Intenzívny výcvik je zameraný na prípravu dvoch rotácií a je zároveň spojený aj s previerkou CREVAL, ktorá má zistiť reálny stav pripravenosti oboch rotácií na nasadenie. 7. októbra začalo certifikačné cvičenie 1. rotácie spoločným nástupom, predstavením previerkového tímu CREVAL, vydaním úloh a na záver nástupu krátkou modlitbou duchovného kapitána Mgr. Simona Czapa a požehnaním cvičiacich a techniky. Prioritou previerkového tímu je palebná batéria, prieskum a skupina koordinácie palebnej podpory. Cvičenia sa zúčastňujú aj ostatné prvky predurčené do Lotyšska a to čata podpory, meteorologické družstvo, styční dôstojníci, vojenská polícia, obväzisko a prvok NSE. V rámci cvičenia streľby a riadenia paľby boli vo VVP Kamenica nad Cirochou prvý krát vykonané denné a nočné palebné úlohy zo 122 mm HD-30 z palebných postavení pripravených tento rok pre účely výcviku delostreleckých jednotiek.
         Podmienky cvičenia sa upravili  s ohľadom na dodržiavanie prísnym protipandemckých  opatrení.

Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.Výcvik pred nasadením do predsunutej prítomnosti v Lotyšsku.

Autor: shdo , Foto: slob. Bc. Jakub Státnik - Dátum: 09.10.2020
Čítanosť: 3607
Verzia pre tlač

Skočiť na menu