Preskocit navigáciu

Jazdia v každom počasí


Jazdia v každom počasí

Vysoká pohyblivosť a manévrovosť vojsk je závislá i na zručnostiach vodičov bojovej techniky a tým samozrejme i bojových vozidiel pechoty. Bezpečné vedenie vozidiel sa zaisťuje ich včasnou a kvalitnou prípravou a použitím najvýhodnejšieho spôsobu jazdy v súlade s ich technickými možnosťami.

Práve v tejto oblasti sa mali možnosť zdokonaliť vodiči bojových vozidiel pechoty 11.mechanizovaného práporu v dňoch 1. a 2. februára na dráhe vedenia bojových vozidiel v priestore Sučany.

Zamestnanie riadil zástupca veliteľa martinského práporu major Peter Lukáč a v tom, aby bol výcvik názorný, postupný a systematický mu pomáhal jeho “realizačný tím“, o ktorý sa mohol, či už v čase prípravy alebo samotného vykonania, oprieť. Za všetkých spomenieme nadporučíka Michala Kozmona a rotmajstra Petra Staníka. Najlepšie hodnotenie dosiahli desiatnik Jozef Halas  a desiatnik Ján Petrovič.


Jazdia v každom počasíJazdia v každom počasíJazdia v každom počasíJazdia v každom počasíJazdia v každom počasíJazdia v každom počasíJazdia v každom počasí

Autor: 11.mpr , Foto: 11.mpr - Dátum: 08.02.2023
Čítanosť: 4155
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share