Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Účelové cvičenie na Strednej odbornej škole veterinárnej v Nitre


Účelové cvičenie na Strednej odbornej škole veterinárnej v Nitre

Dňa 11. decembra 2023 sa profesionálni vojaci a vojačky 11. brigády vzdušných síl Nitra (11. bVzS NR) a brigádny kynológ zúčastnili na zabezpečení ukážok počas účelového cvičenia pre 70 študentov Strednej odbornej školy (SOŠ) veterinárnej v Nitre.

Pre študentov 2., 3. a 4. ročníka boli pripravené interaktívne ukážky určenej výzbroje, výstroja a materiálu kynológov. Kynológovia popísali a názorne predviedli svoje odborné skúsenosti z praxe v službe v Ozbrojených silách Slovenskej republiky (OS SR). Po  úvodnej prezentácii o práci príslušníkov 11. bVzS NR  v priestoroch SOŠ veterinárnej, sa všetci zúčastnení presunuli na školské cvičisko. Na tvárach študentov bolo vidieť nadšenie a zároveň obdiv, s akým naši príslušníci pristupujú k službe v OS SR. Dynamické ukážky mali pre študentov náučný a edukatívny charakter, ktorý sme cítili hlavne v množstve otázok ohľadne kynológie a službe v ozbrojených zložkách. Veľký úspech u študentov mal služobný pes Egon. Je samozrejmé, že študenti majú kladný vzťah k zvieratám, dostatočné množstvo teoretických a praktických znalostí a lásku ku kynológií ako takej. Mnohí z nich sa vidia v budúcnosti ako naši kolegovia a kolegyne, v čom im držíme palce a tešíme sa na nich.

Na záver sa pedagogický zbor poďakoval prítomným vojakom za odborne zvládnuté účelové cvičenie. Príjemnou bodkou na záver tejto aktivity bolo, že si študenti mohli vyskúšať svoje znalosti a vycvičenosť svojich psov na našich kynológoch a v neposlednom rade nesmela chýbať spoločná fotografia.


Účelové cvičenie na Strednej odbornej škole veterinárnej v NitreÚčelové cvičenie na Strednej odbornej škole veterinárnej v NitreÚčelové cvičenie na Strednej odbornej škole veterinárnej v NitreÚčelové cvičenie na Strednej odbornej škole veterinárnej v NitreÚčelové cvičenie na Strednej odbornej škole veterinárnej v NitreÚčelové cvičenie na Strednej odbornej škole veterinárnej v Nitre

Autor: npor. Vilímková , Foto: 11. bVzS NR - Dátum: 11.12.2023
Čítanosť: 617
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share