Preskocit navigáciu

Pracovná návšteva v misii UNFICYP


Pracovná návšteva v misii UNFICYP

Dňa 28.mája 2013 náčelník štábu misie UNFICYP na Cypre plukovník Angus LOUDON (britský príslušník) navštívil Jednotku Vojenskej polície (Force Military Police Unit - FMPU).

V úvode pracovnej návštevy Force Provost Marshal stručne informoval plukovníka LOUDONA o činnosti, poslaní a pozícii, ktorú zastáva jednotka Vojenskej polície v uvedenej misii. V ďalších bodoch programu návštevy slovenskí príslušníci Vojenskej polície vykonali ukážky zásahov, ako reakcie hliadky pri zastavení vodiča vozidla, ktorý javí známky požitia alkoholu, resp. iných omamných a psychotropných látok a ďalej s hliadkou nespolupracuje, ako aj reakciu hliadky pri privolaní na miesto incidentu, k nainscenovanému fyzickému napadnutiu medzi dvomi osobami a na následné fyzické napadnutie hliadky. Zástupca Provost Marshal-a mjr. Mgr. Milan CEROVSKÝ priebežne vysvetľoval plukovníkovi LOUDONOVI dôvod postupu hliadky a konkrétne použitie donucovacích prostriedkov.

Pracovnej návštevy sa tiež zúčastnil 1. zástupca riaditeľa Vojenskej polície plk. Ing. Vít GABRHEL, ktorý bol v tých dňoch členom prebiehajúcej inšpekcie slovenskej súčasti misie UNFICYP na Cypre.

V závere návštevy sa plukovník Angus LOUDON poďakoval príslušníkom jednotky Vojenskej polície za profesionálne plnenie úloh v rámci policajného servisu, ktorý poskytujú pre zabezpečenie predmetnej misie.


Pracovná návšteva v misii UNFICYPPracovná návšteva v misii UNFICYPPracovná návšteva v misii UNFICYPPracovná návšteva v misii UNFICYP

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 07.06.2013
Čítanosť: 16523
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share