Preskocit navigáciu

Slovinskí vojenskí policajti po prvý raz na Slovensku


Slovinskí vojenskí policajti po prvý raz na Slovensku

Na svojej prvej návšteve na Slovensku je v týchto dňoch( 18. – 21. novembra) delegácia Vojenskej polície Slovinska. Jej veliteľa, podplukovníka Roberta Klinara prijal v trenčianskom riaditeľstve Vojenskej polície jej riaditeľ, plukovník Milan Hamar. Slovinských hostí oboznámil so štruktúrou a úlohami, ktoré naši vojenskí policajti plnia doma i v zahraničných operáciách a misiách.

Podplukovník Klinar a jeho kolegovia navštívili Výcvikový priestor Vojenského obvodu Lešť. Oboznámili sa s úlohami, ale aj možnosťami, ktoré má Ústav špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť. „Pre nás je veľmi inšpirujúce, ako sa Vám podarilo v jednom výcvikovom centre zladiť možnosti nielen pre výcvik armády, ale aj ďalších bezpečnostných a záchranných zložiek. Je to príklad, ako môže menšia krajina efektívne šetriť prostriedky určené na obranu a bezpečnosť,“ zdôraznil podplukovník Klinar. Neskôr sa oboznámil s praktickými ukážkami výcviku príslušníkov vojenskej polície v priestoroch výsadkového trenažéra Jakub Koloseum. Prezreli si aj strelecko-taktický trenažér Jakub Building Gun a Výcvikový komplex strelecko-taktických trenažérov a požiarno-záchranárskych trenažérov Jakub Village.

Slovinskí hostia navštívili aj Centrum výcviku a kynológie VP vo Vlkanovej – Hronseku, kde sa oboznámili okrem iného aj s výcvikom psovodov. 1. zástupca riaditeľa VP plukovník Vít Gabrhel, ktorý hostí zo Slovinska sprevádzal vyjadril presvedčenie, že po prvej historickej návšteve na Slovensku sa spolupráca oboch vojenských polícií členských štátov NATO zintenzívni. Veď slovinskí hostia sa netajili záujmom o niektoré výcvikové zariadenia na Lešti, ako aj o odborné špecializované kurzy.


Slovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na SlovenskuSlovinskí vojenskí policajti po prvý raz na Slovensku

Autor: Jozef Žiak , Foto: Jozef Žiak - Dátum: 21.11.2013
Čítanosť: 12149
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share