Preskocit navigáciu

Vojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporu


Vojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporu

V treťom novembrovom týždni príslušníci 12. mechanizovaného práporu z Nitry absolvovali v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek odborný kurz – Bojová streľba Vojenskej polície III. stupňa.

Tucet profesionálnych vojakov mechanizovaného práporu sa pripravuje na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky do operácia ISAF v Afganistane, kde by mali vycestovať na sklonku tohto roku. V rámci sústredenej komplexnej prípravy musia splniť aj náročné kritéria streleckých zručností z pridelených zbraní. Kurz viedol starší inštruktor nadrotmajster Eduard Kotian, ktorý v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície streleckú prípravu vyučuje už dlhé roky. Príslušníci nitrianskeho práporu v rámci týždenného kurzu vykonali streľby zo samopalu vz. 58 a pištole Glock 17. Už v priebehu kurzu bolo zrejmé, že u každého frekventanta dochádzalo k osobnostnému prerodu, zmene myslenia a celkovému zlepšeniu pri streľbe a manipulácii so zbraňami, avšak náročné kritériá záverečného preskúšania splnili iba piati z nich. Stres počas preskúšania si nepochybne vybral svoju daň.

Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek je výcvikovým strediskom nielen pre príslušníkov Vojenskej polície, ale aj pre príslušníkov ozbrojených síl SR, ktorí v poslednej dobe prejavujú čoraz väčší záujem o takéto druhy výcviku.


Vojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporuVojenskí policajti cvičili vojakov z mechanizovaného práporu

Autor: CVaK VP , Foto: CVaK VP - Dátum: 26.11.2013
Čítanosť: 12788
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share