Preskocit navigáciu

MP Panel v priestoroch NATO Centra výnimočnosti Vojenskej polície v poľskej Bydgoszczi


MP Panel  v priestoroch NATO Centra výnimočnosti Vojenskej polície v poľskej Bydgoszczi

V dňoch 13 až 17 februára sa uskutočnilo v priestoroch NATO Centra výnimočnosti Vojenskej polície v poľskej Bydgoszczi prvé tohtoročné pracovné stretnutie MP Panel I/17.

Počas úvodného dňa boli účastníci oboznámení predstaviteľmi jednotlivých veliteľstiev NATO (SACT,ATO) o bezpečnostnej situácii vo svete a rizikách ktorým v súčasnosti čelíme.

Nasledovala práca v syndikátoch, kde Vojenská polícia SR prostredníctvom mjr. Hušeka a kpt. Bolečka pracovala v syndikáte určenej pre novelu doktríny „AJP-3.21 Military Police“ ktorá je štádiu pripomienkového konania do ktorého bolo zaslaných 185 pripomienok z 7 krajín NATO a jednej organizácie (EGF- European Gendarmerie Force).

Počas pracovných dní boli jednotlivé pripomienky vyhodnocované, schvaľované a poprípade zapracovávané do doktríny. Konečné schválenie tejto doktríny krajinami NATO sa očakáva v priebehu tohto roka, pričom na nasledujúcom pracovnom stretnutí bude zahájená revízia doktríny „ATP 3.7.2 NATO Military police guiadance and procedures“.


MP Panel  v priestoroch NATO Centra výnimočnosti Vojenskej polície v poľskej Bydgoszczi

Autor: VP - Dátum: 22.02.2017
Čítanosť: 6574
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share