Preskocit navigáciu

Spomienka na generála M. R. Štefánika


Spomienka na generála M. R. Štefánika

Prvý májový týždeň  sme si pripomenuli 104. výročie tragického úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika, na podujatiach ktorých nechýbali príslušníci Čestnej stráže OSSR a vojenských hudieb.

Spomienkové podujatia sa uskutočnili na viacerých miestach, v Ivanke pri Dunaji,  pri soche M. R. Štefánika na nábreží Dunaja v Bratislave za účasti vysokých štátnych predstaviteľov, zástupcov rezortu obrany, diplomatického zboru, štátnej správy, samosprávy a ostatných prítomných. Oslavy už tradične vyvrcholili na Mohyle v Brezovej pod Bradlom, na poslednom mieste odpočinku jednej z najvýznamnejších osobností novodobých dejín.

Generál M.R. Štefánik zhrnul svoje etické, morálne krédo i lásku k svojmu národu do troch slov: „Veriť – Milovať – Pracovať“ , podľa ktorého  aj skutočne žil. V tomto je aktuálnosť odkazu generála Štefánika.


Spomienka na generála M. R. ŠtefánikaSpomienka na generála M. R. ŠtefánikaSpomienka na generála M. R. ŠtefánikaSpomienka na generála M. R. ŠtefánikaSpomienka na generála M. R. ŠtefánikaSpomienka na generála M. R. Štefánika

Autor: kpt. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 15.05.2023
Čítanosť: 834
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share