Preskocit navigáciu

Inšpekcie výcviku a aktivít pozemných síl


Inšpekcie výcviku a aktivít pozemných síl

V termíne 22. mája až 2. júna prebiehal v Centre výcviku Lešť intenzívny poľný výcvik 11. mechanizovaného práporu Martin. Inšpekciu tohto výcviku vykonal 31. mája veliteľ pozemných síl generálmajor Ivan Pach.

 
V Centre výcviku Lešť ho privítal veliteľ 11. mechanizovaného práporu podplukovník Marián Golis, ktorý ho oboznámil so situáciou v rámci prebiehajúceho rotného taktického cvičenia s bojovou streľbou 3. mechanizovanej roty, ktorej velí nadporučík Michal Kozmon. Následne si veliteľ pozemných síl skontroloval rozmiestnenie 3. mechanizovanej roty, ktorá práve plnila úlohy výcviku defenzívnych aktivít – zaujatie obrany mimo dotyk s nepriateľom. Vyvrcholením výcviku bola kontrola zladenosti roty a vykonanie bojových strelieb roty. Intenzívny výcvik 11. mechanizovaného práporu bol ukončený v piatok 2. júna.


Veliteľ pozemných síl v rámci cvičenia ALERTEX 2023 vykonáva inšpekcie nielen cvičiacich jednotiek, ale aj kontrolu aktivít akými sú Nástup pri príležitosti rozlúčky s vojakmi, ktorí odchádzajú plniť úlohy do eFP v Lotyšsku 2. júna v Rožňave, Deň detí v Giraltovciach 3. júna. Tzv. „battlefield circulation“ pokračovala aj cez víkend inšpekciou v posádke Rožňava a 5. júna v posádkach Prešov a Michalovce.


Inšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných sílInšpekcie výcviku a aktivít pozemných síl

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS, 103.prrchbo - Dátum: 05.06.2023
Čítanosť: 1293
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share