Preskocit navigáciu

Záverečná koordinačná konferencia SLSD22 – skončenie


Záverečná koordinačná konferencia SLSD22 – skončenie
Pozemné sily hostili v termíne 5.-7. apríla 2022 Záverečnú koordinačnú konferenciu k cvičeniu Slovenský štít 2022. Cieľom konferencie, ktorej sa zúčastnili aj zahraniční partneri z Českej republiky, Maďarska a Spojených štátov bola finalizácia plánovacieho procesu a záverečná koordinácia prípravy cvičenia.
Druhý a tretí deň, účastníci konferencie pracovali a plánovali v jednotlivých syndikátoch. Na oboch dňoch sa zúčastnil aj zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Ivan Balog. Úvodom svojho príhovoru poďakoval za účasť, vynaložené úsilie a podporu slovenským účastníkom konferencie. Poďakoval takisto aj všetkým zahraničným účastníkom za ich príspevok do tejto konferencie. Vyzdvihol prácu a snahu príslušníkov Odboru bojovej prípravy VePS – osobitne plukovníkovi Richardovi Királymu a majorovi Gabrielovi Molnárovi, za organizáciu, prípravu a priebeh záverečnej konferencie. Všetkým prítomným pripomenul:
„Plánujte a buďte pripravený, ako by ste bojovali. Cvičte ako jeden tím a budujte nové vzťahy. Uvidíme sa v máji na cvičení Slovenský štít 2022!“
Termín vykonania cvičenia je stanovený na 15.-27. mája v Centre výcviku Lešť. Približne 500 amerických a českých vojakov, vyčlenených pre mnohonárodnú bojovú skupinu NATO eFP na Slovensku, ktorí budú aj súčasťou cvičenia SLSD22, sa v súčasnej dobe už pripravujú v Centre výcviku Lešť. Pre podporné jednotky, tzv. RLS, začne cvičenie už 29. apríla 2022.       

Záverečná koordinačná konferencia SLSD22 – skončenie

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 07.04.2022
Čítanosť: 4227
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share